14 юли 2010

От всичко по малко

Нашата лятна отпуска все още предстои, но по ред причини блогът неочаквано се оказа във ваканция.

След повече от месец затишие, кратък ъпдейт.

Снимките:

В разгара на сватбения сезон с Румен сме доста заети, въпреки че имаме по-малко ангажименти от миналата година. Скоро ще публикувам любимите си снимки от последните ни две сватби.

Продължение на историята с Комо, няколко седмици след като писах за случая в блога, отидохме в магазина и ..., за наша изненада бяха подменили снимките в рамките. Случайно съвпадение или очаквана последици?

В тази връзка, вчера съвсем случайно открих, че приятел на мой приятел във фейсбук използва тази снимка на Румен за своя профилна снимка. Нашата котка Пипа явно е доста популярна в световната мрежа :)



Ремонтът:

Той върви по-бавно отколкото на мен ми се иска, но по-важно е да стане добре. Вече си имаме спалня, която предстои да сглобим през някой от следващите уикенди (вместо ходене на плаж или разходка с колата :(. Успешно мина и повторното циклене и лакиране на паркета, след като едни иначе свестни майстори за външни изолация ни наводниха само няколко дни след първото циклене и лакиране.

След голямото сваляне на стара боя, шкурене и китване вратите най-после да боядисани, купени са и нови дръжки и брави.

Още малко и ни предстои голямото преместване, за което се настройвам от сега. Ще трябва да прегледам всичките си вещи и нещата на Румен и да изхвърля ненужното – колкото повече го мисля, толкова повече започва да ми се струва mission impossible.

Филмите:

Честно да си призная доста занемарих писането за кино и сериали, но явно нищо не ме е впечатлило достатъчно.

Тези дни с Румен изгледахме първите няколко епизода на минисериите The Pacific – разказ за американското участие във Втората световна война на фронта в Тихия океан срещу Япония. По принцип не съм особен фен на военната тематика, но сериалът е добър. Според Румен е по-слаб от Band of Brothers, на същия екип, който разказва за военните действия в Европа по време на Втората световна война, и все пак си заслужава да се гледа. Всеки епизод започва с интервюта с ветерани от войната, които описват събитията от първо лице, последвани от художествената интерпретация на същите събития от авторите на сериала.


That’s all folks!

Силно се надявам включванията в блога стана по-редовни, но нищо не обещавам.

1 коментар: