23 юли 2010

Айко

След критиката от моя страна на промоциите на Мебелна къща „Арон” и случая с нерегламентираното използване на снимка на Румен от „Комо” и в контекста на нашия вече почти приключващ ремонт, искам да споделя някои размисли и за „Айко”. Този път постът може да ви прозвучи рекламно-похвално, но хората си заслужават добрите думи.

Започвам по хронологичен ред, с кухнята. Нашата кухня е сравнително малка и не позволява много варианти за подреждане на мебелите в нея. След дълги размишления, чертежи и обиколки по мебелните магазини се спряхме на варианта – поръчка на модулна кухня, с вграден абсорбатор и отделностоящи печка и хладилник. И тук идва „Айко” – магазинът предлага голямо разнообразие на кухни от български и чужди производители, от икономични до луксозни модели. Искаме специално да благодарим на Антон, нашият консултант от Айко за проявеното внимание и ангажираност. С негова помощ успяхме да подберем най-удачната комбинация от мебели и електроуреди за нашата кухня. В крайна сметка плюс кухненски шкафове, от Айко купихме мивка и абсорбатор за вграждане.

Въпреки че нашата поръчка е сравнително евтина и лесна за изпълнение за мащабите на кухненско обзавеждане, получихме достатъчно внимание, без да бъдем „деликатно” съветвани да поръчаме нещо по-скъпо. Не усетихме пренебрежение и снизхождение от страна на служителите на Айко, само защото не сме поръчали най-скъпия продукт, който магазинът предлага, както се случва често на други места.

На фона на безупречното обслужване и доброто качество на мебелите, единственият недостатък е дългия срок на изработване на поръчката – 45 календарни дни + доставка и монтаж в рамките на 10 дни от пристигане на заявката. Това важи само за кухни и е сериозен минус, само ако човек бърза, но нашият случай не беше такъв – просто трябваше да си планираме нещата по отрано.

Месец по-късно се върнахме в Айко да изберем и обзавеждането за спалнята. Този път се спряхме на модел, който е в промоция и го има в наличност. След плащане на капаро човек може да уговори доставката и за по-късен момент, когато му е удобно. Ние се възползвахме от тази възможност, тъй като все още не бяхме решили проблема с паркета.

Все още не сме ползвали нито леглото, нито гардероба, но поне от сглобяването имаме впечатления. Немска работа, както се казва, а и спалнята наистина е от немския производител Rauch. При ясно упътване и сериозна група помощници нямахме никакви проблеми със сглобяването. Сега се надяваме и използването на мебелите също да бъде така безпроблемно и удобно.

Вече имаме и матрак – след изчитане на безкрайните теми по въпроса в бг мама и направи си сам – се спряхме на– Пенолатексов матрак от Екон, Русе, уж най-доброто съотношение цена-качество. Реалните впечатления от употребата му все още предстоят.

Печката също вече е закупена и доставена, Gorenje, както бяхме решили предварително. Надявам се днес да бъде свързана от професионален ел. техник, бащата на Румен.

Тези дни започва и същинското преместване, stay tuned …

Няма коментари:

Публикуване на коментар