15 юли 2009

Пентакс

След цял месец трепетно очакване най-после от САЩ ни пристигна (разбирай, една приятелка ни го донесе) новия апарат Pentax – К20D. Румен е безкрайно щастлив и вече два дена не може да се нарадва на новата придобивка. Аз по принцип снимам повече с Никона, така и не се научих да боравя добре с Пентакса, сега и новият ще трябва да разучавам. След първите тестови снимки в къщи и на тераса нещата изглеждат доста добре. На сватбата в неделя ще имаме възможност да проверим как се справя машинката в реална обстановка.

Като съм започнала да пиша за технически придобивки трябва да спомена и допълнителната батерия за новия Пентакс, както и някаква супер-хипер-мега добра зареждачка за батерии, която има различни режими, и освен че зарежда, може и да разрежда батерии. Както си личи не разбирам много-много от техника, но покрай снимането на сватби (двама фотографа с два апарата + две светкавици) се установи, че зареждането/разреждането на батериите си е сериозен въпрос.

Повече отзиви и снимки с новия Пентакс K20D очаквайте в следващите броеве.

Редакция: След направена строга забележка от Румен, допълвам информацията за новото зарядно. Моделът е LaCrosse BC-900 Battery Charger. Има и ревю от чичко Кен
Представлява професионално зарядно за батерии, което освен стандартните функции, прави диагностика на състоянието на батерии и може да "съживява" вече умрели батерии. Сравнително скъпо удоволствие, не особено компактно, но пък изключително полезно за професионалния фотогораф.

Няма коментари:

Публикуване на коментар