19 април 2010

Фотографско, без да е сватбено

В началото на миналата седмица завърши поредния конкурс на фото-форум.нет. Темата бе „Контрасти”, а главното условие - снимките да бъдат диптих, който да отразя контрастите в света около нас. Румен се включи в надпреварата с колаж от две свои снимки и въпреки че не е сред тримата наградени участници, неговата снимка бе избрана за предстоящата в ранната пролет изложба на открито.

Тук може да видите наградените снимки, както и да прочетете някои коментари за самия конкурс.
Какво при всеки конкурс и този път оценките са противоречиви, в някои случаи, дори крайни. Темата определено е сложна и в конкурса се появиха много снимки, които не отговаряха на условията. От друга страна, организаторите бяха достатъчно дълъг срок за обмисляне на идеята и заснемане на кадъра-шедьовър.

Лично аз харесвам повечето снимки, получили подкрепата на гласуващите. Не одобрявам само прекалено големия брой черно-бели кадри, натежават ми, липсва ми цветови контраст.

На принципа нашето гардже си е най-хубаво ви представям снимката на Румен.
Повече информация за изложбата – къде, кога и колко – очаквайте в най-скоро време.

16 април 2010



Накратко за инициативата на ProvoCAD "Дишай България"

„Дишай България“ е инициатива против отмянята на забраната да се пуши на обществени места. Идеята е на електрония адрес dishai.bulgaria@gmail.com да се изпращат творчески предложения във формата на снимки, колажи във формат JPEG с размер 4961 X 3508 пиксела (A3/300dpi). Събраните материали ще бъдат включени в изложба, която ще се открие на 1 юни 2010.

Като активни непушачи, с Румен обмисляме как да се включим по подходящ начин.

А ти подкрепи ли инициативата?

07 април 2010

Рекламна фотография

Напоследък с Румен, улисани в други задачи, съвсем я бяхме забравили фотография. Архивът за последните месеци включва единствено по някоя случайна снимка по време на семейни събирания – баби, деди, моите прекрасни племенници и така...

През зимата организираните фотопленери са рядкост, а сами така и не стигнахме да си направим фотоуикенд за двама. За наше съжаление няма да успеем да се включим и в предстоящите тази пролет мероприятия – фотопленери в Трявна, на езерото Керкини и на остров Тасос, Гърция.

За сметка на това професионалните фотографски ангажименти вървят добре, като разширяваме сферата си на дейност и към заснемането на сватби и абитуриентски балове, прибавяме и малко (засега) рекламна фотография.

Както някой от вас вече знаят, че моят съпруг освен с фотография, се занимава и с бижута, прави ги, а напоследък също така ги снима усилено. С гордост искам да споделя, че той е автор на корицата на последния брой на списание "Сватбен магазин", издавано от филмова къща Виктор Попов. Това е поредната рекламна фотография, която Румен прави за Ge-oro. В тази връзка, очаквайте в скоро време нова галерия snimaime.com – фотография на бижута.



П.С. Не съм забравила и ремонта, разбира се. Плочките в банята и тоалетната са налепени, както и гранитогреса в кухнята вече си е на мястото. Предстои малко работа по таваните, сваляне на постна боя от стените в още една стая. След това идва приятната част – избор и лепене на тапети, а междувременно оглеждаме модулни кухни и електроуреди.