19 декември 2009

Аз чета

Това няма да е пост за книгите, които чета, нито за списанията, още по малко за текстовете, които чета и превеждам в работата си.

Аз чета е заглавието на моя списък с блогове, които следя. Днес добавих няколко нови и тъй като досега не бях ги представяла, реших да разкажа моята история, свързана с тях.

Първи в списъка бе блогът на Пламен. Пламен го чета от няколко години. Блогът на Пламен се превърна в основен справочник за интересни и необичайни места в мрежата, след като Капитал спря блог своя за реклама. Всъщност, именно от там бях открила по-рано и Мобилния блог. Пламен пише за много неща - фотография (нея просто я представя), графичен дизайн, реклами и най-любимата ми рубрика Разни.

После се появи "Живот отвъд околомръсното" на Прасунсен и Кот. Открих този блог покрай търсенето на материали в интернет за дървените къщи. По едно време с Румен бяхме решили да строим такава и аз проучвах задълбочено въпроса. Към момента това решение се отложи във времето, но блогът на Кот си остана място, което посещавам редовно и следя с интерес строежа на тяхната къща в Своге.

Към блогове за реклама добавих и Маркетинг локал . Това е блогът, който коментира новите реклами по-света и у нас, както добрите попадания (който са доста редки), така и най-големите издънки. Доста забавно място с интерсни коментари.

Кулинарно в кухнята с Йоанна следя от скоро. Не съм особено добра готвачка, но нейните рецепти винаги ме вдъхновят да изпробвам нещо различно в кухнята. Скоро предстои да започна да ги изпробвам и на практика. Като фотограф държа да отбележа и страхотните снимки на храната, която тя приготвя.

e-Marketing blog е най-новия блог в списъка Аз чета. Към този блог имам по-скоро професионален интерес, като се опитвам да следвам съветите в него в работата си по snimaime.com.

Последен остана единствения англоезичен блог включен моя списък. Online magazine about the great experiences е блог, който открих благодарение на Пламен. Изключително интересен блог, по-скоро онлайн списание за новите тенденции в мрежата, дизайна, съвременния стил на живот. Един аналитичен блог със интересни читатели и коментари. За мен всичко започна с дизайна на едни яхти. Тук е необходимо известно обяснение. Хората, които ме познават, зная че яхтите и аз нямаме нищо общо. На сайта на Baekdal случайно попаднах на един футуристичен дизайн, които ме заплени и написах коментар под статията. Вечерта като разказах на Румен, че съм коментирала едни яхти в интернет, той само дето не падна от смях. Но на другия ден Томас бе отговорил на моя коментар и с това ме спечели като абсолютен фен!

Това са малка част от блоговете, които чета. Тези, обаче ги следя най-редовно. И като равносметка в края на годината, благодаря на авторите за споделената информация. За мен е удоволствие да ви чета!

14 декември 2009

Апартаментът

Най-после сагата, наречена покупка на апартамент, приключи, успешно при това. Успяхме да покрием всички изисквания от първоначалната обява - двустаен апартамент в Красна поляна, на трети етаж в старо четириетажно блокче от тухли и бетон. Сега предстои цялостен ремонт, които при почти изчерпаните ни финансови ресурси, и моето нетърпение да се нанесем едва-ли не утре, си е направо "мисията невъзможна". Очаква ни многоооо работа, която ще се опитаме да свършим предимно сами с помощта на близки и приятели. На Румен ще му се наложи да понаучи някои неща на тема "направи си сам" ;)
Хубавото е, че вече съм открила най-добрият помощник в нета форума на направи си сам .
Заигравам се и с най-различни програми за проектиране и интериорен дизайн, които се оказват доста сложни за ползване :(
Засега толкова, след празниците очаквайте включвания на строително-ремонтна тематика...

03 декември 2009

Минути за реклама




"Снимай ме" е на страниците на Сватбен каталог, едно от най-голeмите списания в България за мода и услуги за сватбения ден. Този път присъстваме инкогнито, и не със сватбени снимки, както може да предположите. Отново има снимки, но този път Румен е снимал бижутата на Ge-oro като илюстрация на статията "Бижута с бял ореол" - брачни халки, пръстени, обеци и колиета.

Надяваме се да ви харесат, и снимките, и бижутата. Ако някой проявява интерес, знаете как да свържете с нас.