29 май 2009




Burn notice е приятно криминално сериалче от 2007 г. В момента в къщи гледаме втория сезон, а в началото на юни тръгва и третия. Бивш таен агент е изгонен от службата, намесени са още (бивше) гадже, свързано с ИРА, семейството, други агенти – бивши и настоящи вършат разни добри дела из Маями ...

Сериалът има добре изпипана криминална нишка, свежо чувство за хумор и солидна доза любопитна и безполезна информация (как се прави имитация на пластичен експлозив, подслушвател от мобилен телефон, как се организира следенето на заподозрян и как се измъкнеш от преследвачи).

В главните роли са симпатичните актьори – Джефри Донован, познат предимно от сериали (Touching Evil, Crossing Jordan) и Габриел Ануар (онова момиче с изразителните очи, което партнира на Ал Пачино в прословутото танго в “Усещане за жена”).

28 май 2009

След доста колебание се реших - ще се опитам да публикувам кратки оценки за филмите и сериалите, които гледам. Някои са по-нови, други - по-ретро.

Nothing but the truth

Драматичен трилър за младата журналистка Рейчъл, която написва материала на живота си, но в него разкрива самоличността на агентка на ЦРУ. В опит да запази източника си на информация, тя попада в затвора ...

Един филм за цената на човешкия живот и щастието. Дали човек трябва да отстоява принципите си на всяка цена и кога може/трябва да се откаже от тях? Историята изглежда праволинейна, добрите и лошите са ясно разграничени, поне до един момент. Постепенно гледната точка се обръща, появяват се нюанси. Добрите вече не са толкова добри, нито лошите, толкова лоши. В опита да отстоява идеите си, един добър човек извършва повече лоши неща отколкото "истински" лошите герои.

Заслужава да се отбележи добрата актьорска игра на Кейт Бекинсейл, Мат Дилън – в главните роли, и Ноа Уайли, Анджела Басет и Вера Фармига (в ролята на агент от ЦРУ).